February 10 2023•doritr
אם טסים לחו”ל וצריכים אינטרנט צמוד (כמו כולם), לא רק שמשתלם לחפש את המחירים הטובים ביותר, אלא שחשוב לדעת גם כיצד להשתמש בחבילת הגלישה בצורה נכונה. בסופו של דבר, שימוש נכון בחבילת הגלישה = חיסכון בניצולת החבילה = חיסכון בכיס.
דבר ראשון, חשוב לדעת שספקים שונים בישראל מציעים סוגים שונים של חבילות, אז יש לוודא את המחירים ואת הסיבות לפערים ביניהם. מכיוון שחבילות שונות כוללות מספר מוגבל של ג’יגה בייט או דקות שניתן להשתמש בהן במדינות מסוימות, חשוב תמיד לבדוק אם אפשרי להתחבר לרשתות WI FI מקומיות.
זה כנראה הטיפ הכי חשוב, והוא יאפשר לחסוך בניצולת של החבילה. בכל בית מלון, צימר או מתחם נופש שעוצרים בו ללילה או יותר, חשוב לבדוק את סיסמת רשת ה-WIFI המקומית. הטיפ הזה רלוונטי עבור מי שרוכשים סים לחול ועבור מי שרוכשים חבילת גלישה לחו”ל.
אם צריכים לעבוד עם מכשיר הטלפון בחו”ל, חשוב להגדיר את היקף העבודה עם המכשיר ולרכוש חבילת גלישה בהתאם (או כרטיס סים). כמו כן, חשוב כמה שיותר להשתמש באפליקציית ווצאפ בתור כלי תקשורת מרכזי. האפליקציה הזאת היא חינמית לחלוטין, מה שמאפשר לחסוך כסף על שיחות, הודעות ואפילו שיחות וידאו.
אם לא מגדירים את הצרכים מראש ולא משתמשים בכלים חינמיים כמו ווצאפ, מהר מאוד מסיימים את חבילת הגלישה ואז כבר מתחילים לשלם עלויות נוספות. ברוב המקרים, העלויות הנוספות יכולות לנוע בין עשרות שקלים ועד אפילו מאות שקלים.
לסיכומו של דבר, כמה תעלה גלישה בחו”ל?
אם משמשים בחבילת הגלישה בצורה נכנה, מחיר חבילת גלישה בחו”ל אמור לנוע בין כ-55 ₪ ל-150 ₪ ומעלה. בעוד כי חלק מחבילות הגלישה עולות גם 300 ₪ ומעלה, חשוב יהיה לבחור בחבילה המותאמת לצרכים של המשתמש. ולבסוף, ההמלצה הכי חמה היא לערוך השוואת מחירים בין חברות אינטרנט כאן בארץ.
כל עוד עוקבים אחרי הדגשים והטיפים שרוכזו כאן, הגלישה בחו”ל תהיה חסכונית ולא תהיה מלווה בעלויות נוספות. בתור צעד ראשון, כדאי לערוך השוואת מחירים בין חבילות גלישה בחו”ל. אפשר לעשות את זה ממש בכמה קליקים וכמה דקות באינטרנט, מה שיכול לחסוך לא מעט כסף ולהקל על הכיס.