בחירת פסיכולוג ילדים: 7 המלצות לפני שאתם קובעים טיפול

February 19 2023doritr

אילו סוגי טיפולים מציעים פסיכולוגים לילדים? מהי העלות של פסיכולוג לילדים ומה משך התהליך? האם טיפולים מסוימים קצרים או ארוכים מאחרים? האם טיפולים מסוימים מומלצים יותר מאחרים לטיפול בסוגיות שונות? הנה כל התשובות לשאלה: איך למצוא פסיכולוג ילדים?

רגע לפני שבוחרים פסיכולוג ילדים שילווה את הילד\ה בתהליך טיפולי שעשוי להיות ממוקד או ממושך יותר, חשוב לקחת בחשבון את הפקטורים הבאים:

  1. וידוא והבנת מהות וסוג הטיפול – באופן כללי, הורים צריכים לוודא שהם מבינים איזה איזה סוג של טיפול הילד שלהם מקבל והאם סוג טיפול זה מתאים לצרכיו. יש לשאול שאלות על הפילוסופיה, המתודה ודרכי הגישה של המטפל על הטיפול, וכך לנסות להבין יותר טוב במה בדיוק מדובר.
  2. בדיקת ניסיונו המקצועי של הפסיכולוג – חשוב מאוד לבדוק כמה זמן הפסיכולוג נותן שירותים. זאת, משום שניסיון חשוב בכל הנוגע לטיפול נפשי, אז חשוב לשאוף למצוא פסיכולוג ילדים שיש לו לפחות חמש שנות ניסיון בעבודה עם ילדים ובני נוער, רצוי אפילו יותר.
  3. התמחויות הפסיכולוג – יש התמחויות שונות שבהן פסיכולוגים יכולים להתמקד, כמו למשל טיפול CBT (קוגניטיבי התנהגותי) טיפול בעזרת הצפה, טיפול פרוידיאני ודינאמי קלאסי ועוד. חשוב לבדוק פרט זה מראש, מכיוון שלא כל שיטת טיפול בהכרח מתאימה לסוג המצוקה שיש לילד.
  4. תחושת הבטן – עד כמה ההורים מרגישים בנוח עם הפסיכולוג? ועד כמה הילדים עצמם מרגישים עמו בנוח? זהו נושא שמחייב בדיקה, מה שבדרך כלל אפשר להרגיש כבר לאחר פגישת התנסות אחת בקליניקה.
  5. מדיניות לגבי פגישות שהוחמצו – זה יהיה רעיון טוב לשאול ולברר לגבי דעת הפסיכולוג על פגישות שהוחמצו. באופן כללי, חלק מהפסיכולוגים רואים בתזמון הפגישה כאמצעי טיפולי לכל דבר. במילים אחרות, שמירה על פגישות טיפוליות והגעה אליהן, מאפשרת לגרום לילד ולהורים להתחייב לתהליך הטיפולי ולצלוח אותו נכון.
  6. זמינות הפסיכולוג ללו”ז ההורים והילד – הפסיכולוגים בד”כ עשויים להיות עמוסים ולוחות הזמנים שלהם לא תמיד גמישים, לכן חשוב לבדוק מראש את הזמינות של הפסיכולוג לטיפול בילד. זאת, בהתאם לשאר החוגים והפעילויות שיש להורים או לילדים.
  7. כדאי לבדוק ברשתות החברתיות – לא פעם, אפשר למצוא ביקורות ודירוגים מקוונים ברשתות החברתיות, מה שיכול מאוד להועיל בעת בחירת איש או אשת הטיפול הנכונים. כמו כן, אפשר לבדוק ביקורות ב-“גוגל מיי ביזנס”, שבדרך כלל מופיע כתוצאה הראשונה בעת חיפוש שם הפסיכולוג\ית באינטרנט.

דגש אחרון שחשוב לשים אליו לב, יש לזכור כי פסיכולוג לילדים לא אמור ללוות את הילד “לנצח”, קרי לתקופה ארוכה. ולכן, חשוב לברר מה משך הטיפול ומה הצפי של הפסיכולוג לסיומו. זאת, בד”כ בהתאם להתקדמות הילדים במהלך הטיפול. בסופו של דבר, טיפול “נקודתי” לא תמיד עוזר, לא למבוגרים ולא לילדים, ככה שחשוב להיערך מראש לתהליך של כמה חודשים לכל הפחות.

Share: